Ennuste: Lämmin alkuviikko, loppuviikolla pakkasta ja lumisateita Lappiin

Viikko alkaa melko aurinkoisena ja ajankohtaan nähden lämpimänä. Viikon keskivaiheilla runsaita vesisateita kulkee Suomen yli. Viikonloppuna lämpötilat voivat jäädä Lapissa päivälläkin pakkaselle ja räntä- ja lumisateet ovat mahdollisia.

Lämpötilat nousevat etelässä alkuviikolla paikoin 15 asteen tienoille. Tänään esimerkiksi Maarianhaminassa mitattiin yli 16 astetta. Sää viilenee loppuviikolla pohjoisesta alkaen.

Ensi yönä Länsi-Lapissa voi olla pakkasta selkeillä alueilla. Etelä- ja Keski-Suomessa yö on melko lämmin ja kostea. Varhain aamulla voi esiintyä sankkaakin sumua.

Tiistaina päivällä lännestä lähestyy lämmin rintama ja lounaassa voi jo sadella vettä. Keski-Suomessa on melko aurinkoista, Pohjois-Suomessa tulee sadekuuroja. Lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa 10-15 asteessa, pohjoisessa 5-10 asteessa.

Keskiviikon vastaisena yönä sateita leviää suureen osaan maata.

– Keskiviikkona iltapäivällä satelee idässä ja pohjoisessa. Käsivarressa voi tulla räntä- tai lumikuuroja, lähinnä tunturialueilla. Etelässä pilvisyys vaihtelee ja sadekuurot ovat mahdollisia. Lämpötila on koko maassa 5 ja 12 asteen välillä, etelässä hieman viilenee alkuviikosta. Tuulet voimistuvat, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Kylmää ilmaa Jäämereltä

Torstai näyttää melko epävakaiselta päivältä, etelässä ja pohjoisessa voi tulla ajoittaisia sateita. Lapissa lämpötilat putoavat jo viiden asteen alapuolelle, etelässä päästään vielä yli kymmeneen asteeseen. Perjantaina Pohjois-Lapissa voi tulla räntä- tai lumikuuroja.

Viikonloppuna matalapaineen ennustetaan kulkevan Lapin yli itään.

– Sen perästä virtaa erityisesti maan itä- ja pohjoisosaan hyvin kylmää ilmaa Jäämereltä. Yöpakkaset yleistyvät koko maassa. Tämän hetken ennusteen mukaan päivälämpötilat voivat jäädä sunnuntaina osassa Lappia pakkasen puolelle. Viikonlopun sateet tulevat Lapissa osittain lumena, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä viikon ennuste ja alta keskiviikkoon asti ulottuvat alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat