Mainos

Ennuste: Kylmä vyöryy Jäämereltä – ensilumi mahdollinen osassa maata

Sää kylmenee huomenna torstaina selvästi maan pohjoisosassa. Räntä- tai lumisateet ovat loppuviikolla tai ensi viikon alussa mahdollisia etenkin pohjoisessa. Kylmää ilmaa valahtaa alkuviikolla maan eteläosaan asti.

Suomeen on saapumassa Jäämereltä matalapaine, joka tuo mukanaan kylmää ilmaa.

– Sää kylmenee koko maassa ensi viikon alkuun mennessä kerta heitolla syksyisiin lukemiin. Lämpötilat putoavat noin kymmenellä asteella. Ensilumi voi tulla maan keskiosassa asti, varmimmin kuitenkin pohjoisessa. Lumi ei kuitenkaan jää maahan, ainakaan kovin pitkäksi aikaa, toteaa MTV uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sää kylmenee pohjoisessa jo huomenna torstaina. Lapissa päivälämpötilat jäävät 5-10 asteeseen. Kylmä rintama tuo joitain vesisateita maan keskiosaan torstaina ja perjantaina. Perjantaina kymmenen asteen raja kulkee maan keskiosassa, mutta etelään asti kylmä ilma ei vielä yllä. Etelässä lämpötilat ovat 15-18 asteessa vielä viikonloppunakin. Yöt ovat kuitenkin kylmiä ja pilvisyys vaihtelee päivisin.

– Perjantaina on pieni mahdollisuus räntä- ja lumisateille ihan pohjoisimmassa Lapissa. Sunnuntaina matalapaine kulkee pohjoisen yli ja siinä viimeiset sateet voivat tulla räntänä tai lumena etenkin Lapissa, ennustaa Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan alkuviikolla kylmenee myös etelässä.

– Maanantain ja tiistain aikana päivälämpötila putoaa kymmenen asteen tienoille etelässäkin. Lapissa on päivisin vain muutama aste ja öisin siellä voi olla pakkasta viisikin astetta. Räntää tai lunta voi sataa alkuviikolla pohjoisessa ja maan keskivaiheillakin se on mahdollista. Alkuviikon jälkeen näyttäisi lämpenevän vähän, toteaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ennuste kylmenemisestä ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.