Mainos

Ennuste: Juhannukseen asti tavanomaista lämpimämpää

Kesäkuun ennustetaan olevan keskimääräistä lämpimämpi juhannukseen saakka.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kesäkuun ennusteen mukaan tällä viikolla lämpötilat ovat suuressa osassa maata 3-6 astetta tavanomaista korkeampia. Pohjoisimmassa Suomessa ero tavanomaiseen voi olla jopa 10 astetta.

Ensi viikolla ero keskimääräisiin lämpötiloihin pienenee koko maassa. Ennusteen mukaan juhannusviikolla puolestaan suuressa osassa maata on 1-3 astetta tavanomaista lämpimämpää, Etelä-Suomessa noin asteen verran.

Juhannuksen jälkeen ero pitkän ajan keskiarvoihin häviää lähes koko maassa eli lämpötiloissa ei näy poikkeamia tavanomaiseen verrattuna.

– Melko lämmintä olisi kuitenkin sekin, sillä kesäkuun loppupuolella maan etelä- ja keskiosassa on tyypillisesti 20-21 astetta ja Pohjois-Suomessa 17-20 astetta, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

ECMWF:n ennusteen mukaan tällä viikolla Pohjoismaiden yllä on korkeapaineen keskus, joka heikkenee ensi viikolla. Kuun loppupuolella painekentässä ei näy muutoksia suuntaan tai toiseen.

– Painekentän muuttuminen tavanomaiseksi saattaa merkitä sitä, että länsivirtaus on palaamassa kuvioihin juhannusviikolla, tulkitsee Miina Manninen ECMWF:n ennustetta.

Länsivirtauksen voimistuminen tarkoittaisi myös sitä, että matalapaineita sateineen alkaisi taas kulkea Suomen yli itään.

– Jos niin käy, niin kuukauden alkupuolen voimakkaat ukkoskuurot vaihtuvat laajempiin, mutta sademäärältään vähäisempiin sadealueisiin.

Puumalassa rikottiin 30 asteen raja

Myös tänään on nautittu helteisistä keleistä. MTV3:n meteorologi Pekka Pouta kertoo, että Puumalassa mitattiin päivällä 30,1 asteen lämpötila.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV3:n sääsivustolla.

Katso videolta katsaus kesäkuusta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.