Mainos

Ennuste: Euroalue toipumassa taantumasta

Merrill Lynch nosti tänään euroalueen tämän vuoden kasvuennustettaan 0,3 prosenttiyksiköllä 1,5 prosenttiin, mutta nosti samalla inflaatioennustettaan.

Euroalueen talous on investointipankki Merrill Lynchin arvion mukaan toipumassa aiemmin ennakoitua nopeammin. Pankki nosti tänään euroalueen tämän vuoden kasvuennusteen 1,2 prosentista 1,5 prosenttiin. Ensi vuonna talouden kasvu nopeutuu 3,7 prosenttiin aiemmin ennustetun 3,5 prosentin asemesta, arvioi investointipankki.

-Viime päivinä julkistetut lukuisat odotettua vahvemmat suhdanneindikaattorit, kuten esimerkiksi IFO, ostopäällikköbarometri, Saksan tilauskanta ja euroalueen teollisuustuotannon kehitys, viittaavat siihen, että suhdannekäyrä nousee odotettua jyrkemmin, sanoi Merrill Lynchin ekonomisti Sharda Dean.

Elpymistä vetää pankin katsauksen mukaan euroalueen vientitilausten kasvu, mutta myös alhainen korkotaso ja erittäin kilpailukykyinen valuuttakurssi tukevat talouskasvua. Kulutus alkaa kuitenkin elpyä vasta vuoden jälkipuoliskolla euroalueen työmarkkinoiden reagoinnin jäykkyyden vuoksi.

Inflaatio oli vuoden alussa hieman ennakoitua nopeampaa ja Merrill Lynch nosti inflaatioennusteensa 1,5 prosentista 1,9 prosenttiin. Inflaatio hidastuu myöhemmin ja pysyy koko vuonna alle kahdessa prosentissa. Inflaation hitain vauhti nousee kuitenkin 1,1 prosentista 1,4 prosenttiin.

-Inflaation nopeutumisen ja talouden odotettua vahvemman elpymisen takia Euroopan keskuspankin ohjauskoron laskulle ei enää ole tilaa. Uskomme nyt, että seuraava siirto on koron nosto ensi lokakuussa. Vuoden lopussa ohjauskorko on 3,75 prosenttia, kun se nyt on 3,25 prosenttia, sanoi Dean.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.