Mainos

Ennuste: Alkuviikolla viileää – loppuviikolla käänne syyssateisiin?

Viikonloppu ja ensi viikon alku ovat pääosin poutaisia. Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon loppupuolella sadealueita kulkisi Suomen yli.

Viikonloppu on laajalti poutainen, osittain myös aurinkoinen. Aluksi pilvisyys on kuitenkin runsasta koko maan länsiosissa. Kylmintä on idässä, sillä Suomen itäpuolella oleva korkeapaine kuljettaa sinne kuivaa ja viileää ilmaa.

Saitko hyvän ruskakuvan? Lähetä kuva MTV Uutisiin kuvat@mtv.fi.

– Maan länsiosissa voi tulla vähäisiä sateita perjantaina ja lauantaina. Sunnuntai on suuressa osassa maata aurinkoinen, Lappia lukuun ottamatta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sumua on viikonloppuna paikoin. Päivälämpötilat ovat etelässä ja maan keskiosassa kymmenen asteen vaiheilla. Idässä ja Lapissa jäädään kymmenen asteen alapuolelle. Lämpimintä on länsirannikolla, missä voi lauantaina olla jopa lähes 15 astetta, jos aurinko paistaa. Idässä on paikoin yöpakkasia, kylmimmillään yli viisikin astetta.

Korkeapaine vaikuttaa Suomen säähän myös ensi viikon alussa ja sää on melko viileää. Päivälämpötilat ovat pääasiassa kymmenen asteen alapuolella, lämpimintä on etelässä ja lännessä. Selkeillä alueilla on yöpakkasia. Kylmimpiä öitä ennustetaan itään ja maan keskiosaan, missä voi olla pakkasta 5-10 astetta.

– Loppuviikolla korkeapaine saattaa hellittää ja syyssateita saapuu Suomeen. Tämän hetken ennusteen mukaan tulossa olisi parikin sadealuetta. Lapissa sateet voivat olla osittain räntää ja lunta. Samalla yöt lämpenevät, toteaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Saitko hyvän ruskakuvan? Lähetä kuva MTV Uutisiin kuvat@mtv.fi, katso ohjeet.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.