Mainos

Ennusmerkit pörssiyhtiöiden osavuosituloksista ovat nousujohteisia

Talouden piristymisen pitäisi näkyä lähes kaikilla päätoimialoilla.

Pörssiyhtiöiden alkava osavuosikausi näyttää lupaavalta. Suomen talous on kääntynyt kasvuun, minkä pitäisi näkyä yritysten tuloksissa.

Ensimmäisenä huhti–kesäkuun tuloksensa julkaisee torstaina Citycon. Perjantaina vuorossa on muun muassa Elisa. Varsinaisesti tuloskausi pyörähtää käyntiin ensi viikolla.

Alkavaa osavuosikautta kommentoivat toimialoittain OP:n osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen ja analyysiyhtiö Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén.

Toinen vuosineljännes yleisesti

Parkkinen: Mitä pitemmälle tätä vuotta on edetty, sitä enemmän se näkyy kaikkien pörssiyhtiöiden toimintaympäristössä myönteisesti. Meillä on sellainen näkemys, että euroalueen talouden piristymisen pitäisi näkyä yhtiöillä sekä liikevaihdossa että tuloksissa. Kaiken kaikkiaan talouden veto on tällä hetkellä ihan hyvä ja näiltä osin ennusmerkit ja odotukset toisen vuosineljänneksen tuloksista ja miksei sen jälkeisestä tuloskehityksestä ovat nousujohteisia.

Konepajat/teknologiayhtiöt (mm. Kone, Wärtsilä, Metso, Valmet)

Vilén: Konepajoilla tämä vuosi on myyty pääasiassa hyvissä ajoin. Konepajojen tulokset ehkä pikkuisen paranevat. Niillä pitäisi näkyä tilauskertymissä piristymistä, mikä heijastuu myöhemmin.

Metsäteollisuus (UPM, Stora Enso, Metsä Group)

Parkkinen: Ihan hyvä tilanne siellä. Sellumarkkina on kehittynyt myönteisesti, ja paperiliiketoiminnot ovat saavuttaneet olosuhteet huomioiden hyvän tulostason. Nämä yhtiöt on viime vuosien aikana saneerattu hyvään kuntoon. Edellytykset nousujohteisen tuloskehityksen jatkumiselle ovat olemassa.

Vilén: Metsäteollisuuden pitäisi jatkaa hyvää kehitystä. Niiden tuloksethan ovat olleet jo valmiiksi hyvällä tasolla.

Terästeollisuus (Outokumpu, SSAB)

Vilén: Ylikapasiteettia edelleen on, mutta tilanne ei ole enää paha. Esimerkiksi Outokumpu tulee parantamaan ihan merkittävästi viime vuodesta. Terästeollisuudella on ihan hyvä näkymä.

Rakentaminen (mm. YIT, Lemminkäinen, SRV)

Vilén: Rakentaminen jatkaa vahvana.

Kauppa (mm. Kesko, Stockmann)

Parkkinen: Myönteinen kehitys näkyy korostetuimmin niillä yhtiöillä, esimerkiksi kaupan alalla, jossa Suomen osuus on hyvin merkittävä.

Vilén: Kotimaisen kysynnän piristymisen pitäisi näkyä monissa kotimarkkinayrityksissä. On mielenkiintoista nähdä miten toinen kvartaali menee niillä.

Finanssiala (mm. Nordea, Sampo)

Parkkinen: Kun taloudessa aktiviteetti lisääntyy ja jos korotkin jossakin vaiheessa nousevat poikkeuksellisilta tasoiltaan, niin kyllä se on finanssisektorille hyvä asia.

Kumpikaan haastatelluista ei halunnut kommentoida Nokiaa, koska he eivät seuraa ammatikseen yhtiötä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja