Mainos

Ennennäkemätöntä: 1,5 miljoonaa anastettua Facebookin salasanaa myynnissä polkuhintaan

Kirllos -nimimerkillä liikkuva krakkeri tarjoaa harvinaista kauppaa verkkorikollisille. Tietoturvayhtiö Verisignin iDefence-ryhmän tutkijat huomasivat hiljattain, että Kirllos on myymässä kaikkiaan 1,5 miljoonaa Facebookin käyttäjänimimeä salasanoineen krakkerifoorumilla. Kyseessä on ennennäkemättömän suuri salasanalista, toteaa uutispalvelu IDG.

IDefense-ryhmä ei tiedä, ovatko Kirllosin kaupittelemat tilit aitoja, eikä Facebook ole toistaiseksi kommentoinut asiaa. Jos varastetut tilitiedot ovat aitoja, se tarkoittaa sitä, että yksi kolmestasadasta Facebookin käyttäjästä on joutunut salasanavarkauden kohteeksi.

Krakkeri pyytää myymistään tiedoista 25-45 dollaria tuhatta tiliä kohti, riippuen siitä kuinka monta kontaktia kullakin käyttäjätunnuksella on. Kirllosin pyytämät hinnat tunnuksista ovat erittäin halpoja verrattuna siihen, mitä muut ovat veloittaneet vastaavista tiedoista. Tietoturvayhtiö Symantecin tutkimuksen mukaan sähköpostitunnukset ja salasanat myydään yleensä 1-20 dollarilla yhtä tilitietoa kohti. Kirllos pyytääkin vain vähimmillään 0,025 dollaria tililtä.

Kirllosin epäillään myyneen jo lähes 700 000 Facebook-tilin tiedot, kertoo Rick Howard Verisignistä.

Facebookilla on maailmanlaajuisesti yli 400 miljoonaa käyttäjää, joista moni joutuu huijausten uhreiksi päivittäin. Eräässä huijauksessa rikolliset lähettivät viestejä murretun tilin kautta. Rikolliset lähettivät tilin kontakteille viestejä, joissa he kertoivat tilin omistajan olevan satimessa vieraassa maassa ja tarvitsevan rahaa päästäkseen kotiin. Toisessa huijauksessa rikolliset lähettivät linkkejä, jotka johtivat haittaohjelmasivuille.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.