Mainos

Ennätysvuosi merikuljetuksissa

Merikuljetukset saavuttivat viime vuonna uuden ennätyksen sekä tavaroiden kuljetuksissa että matkustajaliikenteessä. Merenkulkulaitoksen mukaan Suomen satamien ulkomaan tavaraliikenne ylsi 76,7 miljoonaan tonniin. Se on 1,6 miljoonaa tonnia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Matkustajaliikenteen ennätys oli 16 miljoonaa matkustajaa. Se on 800000 enemmän kuin 1997. Viron liikenne kasvatti yhä eniten matkustajaliikennettä, joskin Ruotsin liikenne peittää edelleen yli 60 prosenttia ulkomaan matkustajaliikenteestä.

Viron liikenteessä kuljetettiin 5,8 miljoonaa ihmistä, puoli miljoonaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Ruotsin laivoilla kulki 9,8 miljoonaa ihmistä. Suomen kymmenen suurinta satamaa käsitteli edelleen valtaosan kuljetuksista, vaikka ulkomaan merikuljetuksia hoidettiin 60 satamassa. Eniten tavaraa käsiteltiin Sköldvikin, Helsingin ja Kotkan satamissa.

Helsingin satamassa valtaosan kuljetuksista muodostavat kappaletavara ja kivihiili, Sköldvikissä öljyt, Kotkan ja Haminan satamissa metsäteollisuustuotteet. Ennätykset eivät lopu tähän. Myös Suomen oman ulkomaankaupan kuljetukset nousivat uudelle, aiempaa korkeammalle tasolle, 72,6 miljoonaan tonniin.

Transitokuljetuksia eli kolmansien maiden välisiä kuljetuksia Suomen satamien kautta oli vain 4,1 miljoonaa tonnia. Niiden osuus aleni 15 prosenttia. Suomalaisen tonniston osuus merikuljetuksista pysyi ennallaan noin 40 prosentissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.