Mainos

Ennätyssuuri tupakkatakavarikko Kotkassa

Kotkan satamassa on paljastunut jälleen ennätyssuuri savukkeiden salakuljetusyritys. Tullin tarkastuksessa 20. tammikuuta löytyi neljästä kontista yhteensä 32 miljoonaa savuketta eli 160 000 kartonkia.

Tupakkakartonkeja

Jos tuorein takavarikko lasketaan mukaan, tulli on löytänyt pelkästään Kotkasta kymmenen kontillista tupakkaa viime kuukausien aikana. Yhteensä tulli on takavarikoinut Kotkan satamasta jo yli 75 miljoonaa savuketta, joita epäillään kaikkia tuoteväärennöksiksi.

Ketään ei ole pidätetty takavarikkojen yhteydessä. Tullin tiedossa on toistaiseksi ainoastaan savukkeiden oletettu määränpäämaa eli Venäjä. Kontit olivat tulossa Kiinasta.

Kotkan ratsia oli osa Euroopan tullien yhteistyönä samaan aikaan eri Euroopan satamissa tekemiä iskuja ja se tuotti iskujen suurimman saaliin. Kyseessä oli Englannin tullin johtama operaatio, jonka valmistelut tehtiin lokakuun lopulla Imatralla. Tulliyhteistyön tavoitteena on lopettaa Euroopassa ilmennyt laajamittainen järjestäytynyt savukkeiden salakuljettaminen.

Salakuljetukset alkoivat paljastua Vaalimaan ja Viipurin tullien yhteistyönä tekeminen takavarikkojen yhteydessä. Näiden seurauksena tullin haltuun on joutunut eri puolilla Eurooppaa noin 250 miljoonaa savuketta.

Tulliyhteistyö jatkuu

Tulli

Itäisen tullipiirin apulaisjohtajan Jouko Lahden mukaan Imatralla kokoontuivat lokakuussa EU-maiden tullit, mutta mukaan oli kutsuttu myös eräiden kolmansien maiden edustajia. Lahti lupaa lisää yhteisiä tullin iskuja. Tässä vaiheessa hänellä ei ole lupa kertoa muiden Euroopan satamien saaliista tammikuun loppuun ajoittuneissa ratsioissa. -Operaation kulusta ja lopputuloksista tiedotetaan erikseen huhtikuussa pidettävän tarkastuskokouksen jälkeen, Lahti sanoo.

Kotkassa savukkeet löytyivät Saksasta eri aluksilla aiemmin tuoduista konteista. Konttien sisällöksi oli ilmoitettu kenkiä ja nahkatavaraa. Ne oli tarkoitus kuljettaa Kotkan satamasta Venäjälle. Kotkan salakuljetusyritys liittyy viime syksynä paljastuneisiin vastaavanlaisiin tapauksiin. Savukkeet olivat Marlboro Lights -merkkiä ja ilmeisesti tuoteväärennyksiä. Kaikki savukkeet ovat Kiinasta tuotuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.