Mainos

Ennätysmäärä risteilymatkustajia Helsinkiin ensi kesänä

Risteilykausi alkoi virallisesti tänään, kun ensimmäinen suuri risteilyalus Constellation kiinnittyi Hernesaaren laituriin.

Helsingin risteilykesästä on tulossa ennätysvilkas. Kaupunkiin odotetaan kesän mittaan paria sataa risteilyvierailua. Alukset tuovat mukaan yli 200 000 matkustajaa, neljänneksen enemmän kuin viime kesänä.

Jokainen risteilymatkustaja jättää Helsinkiin keskimäärin126 euroa. Suurin osa rahasta kuluu ostoksiin ja kiertoajeluihin. Vaikka summa ei kuulosta suurelta, risteilijät tuovat myös runsaasti muita tuloja.

- Sen lisäksi satama kerää satamamaksuja, agentit saavat palvelumaksuja ja sen lisäksi valtio väylä- ja luotsimaksuja. Viime kesän risteilymatkustustulo oli 22,5 miljoonaa euroa, Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Pirkko Nyman kertoo.

Risteilyvierailuja on tänä kesänä kaikkiaan 204 ja ne tuovat mukanaan 212 000 matkustajaa, neljänneksen enemmän kuin viime kesänä.

Risteilyalusten vierailut asettavat vaatimuksia myös satamalle. Muun muassa Hernesaaren satamalaituria pidennetään parhaillaan. Nyt sinne mahtuu kerrallaan vain yksi suuri risteilyalus, mutta kesäkuun alusta lähtien jo kaksi.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.