Mainos

Ennätysmäärä rikoksia - tullilla riittää kiirettä

Tullilla riittää töitä, sillä sen tietoon tuli viime vuonna yhteensä 9 425 rikosta, joka on lähes parituhatta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Paljastettujen tullirikosten määrä on kasvanut tasaisesti viimeisen viiden vuoden ajan, ja nyt määrä on yli kaksi kertaa suurempi kuin vuonna 2007, tulli raportoi.

Viime vuonna kasvua tuli erityisesti huumausainerikoksissa sekä lääkerikoksissa. Tullia työllistivät suuresti myös alkoholirikokset, liikennerikokset ja veropetokset. Rikoksista epäiltyjen henkilöiden määrä oli viime vuonna 7 700 henkilöä, joista 54 prosenttia oli ulkomaalaisia. Ulkomaalaisten osuus on pysynyt hyvin samansuuruisena viimeisen viiden vuoden ajan.

Tullin haltuunsa saaman rikoshyödyn arvo oli viime vuonna 26,1 miljoonaa euroa.

Huumeita tilataan yhä enemmän netistä

Tullin selvittelemien huumausainerikosten määrä kasvoi viime vuonna selvästi. Tullin mukaan kasvu johtuu osaksi siitä, että huumeita tilataan yhä enemmän netistä. Suomen kautta myös kuljetetaan huumeita Venäjälle ja Aasiaan.

Tullin tietoon tuli viime vuonna noin 2500 huumausainerikosta, yli tuhat edellisvuotta vähemmän. Kat-huumetta ja hasista takavarikoitiin aiempaa vähemmän, amfetamiinia ja marihuanaa enemmän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.