Mainos

Ennätysmäärä jätti armeijan kesken

Ennätysmäärä alokkaita on keskeyttänyt palveluksensa. Kaksi viikkoa sitten armeijan aloittaneista maavoimien joukko-osastot on jättänyt jo tuhatkunta varusmiestä, mikä tarkoittaa noin joka kymmenettä varusmiestä.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelman mukaan varuskunnista on pahimmillaan poistunut melkein viidesosa tulijoista. Puolustusvoimissa pohditaankin nyt, miten jatkuvasti kasvava keskeyttämisprosentti saataisiin pienenemään.

Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä aloitti kaksi viikkoa sitten vajaat 2000 alokasta. Ensimmäisten päivien aikana tupakaverit on hyvästellyt noin sata keskeyttäjää.

Mielenterveyden ongelmat painavat eniten

Karjalan prikaatin esikuntapäällikön mukaan armeijasta ei kuitenkaan pääse liian helpolla pois, vaan aina taustalla on perusteltu syy.

Koko maavoimissa kahden ensimmäisen viikon poistuma on ollut historiallisen suuri - noin yhdeksän prosenttia eli tuhat alokasta. Useimmiten keskeytyksen taustalla ovat olleet terveydelliset syyt.

- Suurin yksittäinen osa-alue ovat mielenterveyden ongelmat, mutta myös tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ja vammat ovat merkittäviä keskeytyksen syitä, kertoo maavoimien esikunnan koulutuspäällikkö Ari Grönroos.

Joukko-osastoissa keskeytykset näkyvät hyvin eri tavalla. Karjalan prikaatissa keskeytyksiä on ollut vähiten, Helsingin Santahaminassa puolestaan jo lähes viidesosa on lähtenyt pois.

Noin puolet kaikista keskeyttäjistä pakkaa perinteisesti laukkunsa jo kahden ensimmäisen viikon aikana - toinen mokoma myöhemmin. Jos lähtijöitä on siis vanhaan malliin, lopulta jo lähes joka viidenneltä nyt aloittaneelta varusmieheltä jää armeija syystä tai toisesta kesken.

Näin siitä huolimatta, että Puolustusvoimat on muun muassa terävöittänyt koulutustaan ja panostanut kunto-ohjelmiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.