Mainos

Ennätysmäärä hiv-tartuntoja heteroseksistä

Heteroseksistä tartunnan saaneista suomalaisnaisista suuri osa on alle 30-vuotiaita.

Suomessa todettiin viime vuonna hiv-tartuntoja heteroseksistä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kaikista tartunnoista vajaat kaksi kolmannesta oli saatu seksistä. Suurin osa kaikista tartunnoista oli saatu kotimaassa.

Heteroseksistä tartunnan saaneista naisista suuri osa oli alle 30-vuotiaita. Viime vuosina Suomessa on todettu seksistä saatuja hiv-tartuntoja aiempaa enemmän. Aids-tukikeskus muistuttaa ihmisiä kondomin käytön tärkeydestä. Se on ainoa ehkäisykeino, joka oikein käytettynä suojaa sekä sukupuolitaudeilta että ei-toivotuilta raskauksilta.

Suomessa on vuoteen 2004 mennessä todettu kaikkiaan 1736 hiv-tartuntaa. Aidsiin on Suomessa kuollut 330 ihmistä. YK:n aidsohjelman Unaidsin julistamaa maailman aidspäivää vietetään keskiviikkona. Kansainvälinen teema vuodelle 2004 on Naiset, tytöt, hiv ja aids.

(MTV3-STT)

EU-maista pahin HIV-tilanne on Virossa, jossa suonensisäisten huumeidenkäyttäjien keskuudesta tartunnat ovat siirtyneet leviämään yhä enemmän sukupuoliteitse. Tallinnassa ja Helsingissä on aloitettu yhteinen kampanja tilanteen parantamiseksi.

(Huomenta Suomen uutiset 30.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.