Mainos

Ennätysluminen talvi toi kouluihin poikkeukselliset liikuntatunnit

Kun pari vuotta sitten tuskailtiin miten opetussunnitelmanmukainen talviliikunta toteutetaan, ei samaa ongelmaa tänä talvena ole ollut. Talviurheilulajeja harrastetaan nyt liikuntatunneilla niin paljon kun voidaan.

Täällä ei lumesta ja pakkasesta valiteta. Helsinkiläisen Pakilan ala-asteen kolmasluokkalaiset ovat saaneet tänä talvena nauttia talviliikunnasta, kun jokainen liikuntatunti talven alusta asti on vietetty joko suksilla tai luistimilla.

- Tämä on minulla kymmenes talvi täällä ja kyllä tämä ja viime talvi ovat olleet ehdottomia poikkeuksia. Näin paljon emme ole päässeet ulkoilemaan ikinä ennen. Ulkoliikunnassa on eksotiikkaa lapsille, kukaan ei kyllä nurise siitä, että ulos mennään, kertoo Pakilan ala-asteen luokanopettaja Tommi Tiittala.

Mutta kun runsasluminen talvi on erityisesti Etelä-Suomessa nykyään poikkeus, ei lasten talviurheiluvälineisiin satsata ja taidot ruostuvat.

- Ei ketään voi velvoittaa ostamaan sadan tai kahden sadan euron suksipakettia, jos perustalvina meillä on kuukauden ajan lunta maassa.

Katso Cyrila Cibulkan juttu (Seitsemän uutiset 13.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.