Mainos

Ennätyshuonossa kelissä luisteltiin kesärenkailla, moottoritiellä liikaa vauhtia

Moni autoilija luisteli Pirkanmaan jopa vuosikymmeniin huonoimmassa eilisessä ajokelissä kesärenkailla, kertoo poliisi.

– Tarkkoja numeroita meillä ei ole, mutta seassa oli autoja, joissa oli kesärenkaat, ylikonstaapeli Sakari Tuominen Pirkanmaan poliisista kertoo.

Kaikkiaan autoja joutui poliisin arvion mukaan eilen kolareihin Pirkanmaalla noin kaksisataa. Poliisi ei ole edes ehtinyt tutkia kaikkia autoja ja renkaiden läpikäymiseen tuskin on Tuomisen mukaan mahdollisuuttakaan.

– Paitsi tietenkin jos osoittautuu, että joku kolaroija on ollut liikenteessä erityisen varomaton. Tutkinta tekee ratkaisut, hän sanoo.

Renkaanvaihdossa hätäillään

Vaikka yksittäisten kesärenkailla ajaneiden kuljettajien vaikutusta onnettomuuksiin ei eilisen kolarisuman jäljiltä ole ehditty selvittää, oli kesärenkailla osuutensa siinä, että liikenne ajautui kaaokseen.

– On itsestään selvää, että kaikilla niillä, jotka olivat eilen kesärenkailla liikkeellä, auton käsittely oli erittäin vaikeaa. Onnettomuusriski heillä kasvoi selvästi, Tuominen sanoo.

Talvirengaspakko on tältä vuodelta jo päättynyt, mutta nastattomien renkaiden lisäksi nastallisiakin renkaita voisi käyttää pääsiäisen yli tai pidempään, jos keli sitä vaatii. Moni on silti vaihtanut alle kesärenkaat. Poliisi ei ole hätäilystä ilahtunut.

– Kollegoiden kanssa on ollut puhetta, että meillä renkaiden vaihto menee viimeiseen mahdolliseen päivään. Suomen keli on arvaamaton. Viime kädessä keli määrää, Tuominen muistuttaa.

Moottoritiellä liikaa vauhtia

Pirkanmaan poliisin yleisjohtaja Ismo Nykoppin mukaan kesärenkaat eivät silti olleet pääsyy kolareihin. Esimerkiksi Tampereelta Helsinkiin johtavalla Valtatie 3:lla oli pahimmillaan 300 autoa jumissa. Niistä 50 oli törmännyt toisiinsa.

Nykoppin mukaan suurin syy ketjukolariin oli pöllyävä lumi, huono näkyvyys ja se, ettei moottoritiellä malteta ajaa hiljaa, vaikkei edessä olevia autoja näkisi kunnolla.

Hänen mukaansa moni autoilijoista ei pystynyt näkemään edessään olleita, pysähtyneitä tai edes poikittain olevia autoja huonon näkyvyyden vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.