Mainos

Ennätys tämäkin – sata eri uimapaikkaa sadassa päivässä

17:13

Helsinkiläinen Heidi Selkäinaho ui kesän aikana, 106 päivässä, sadalla eri uimapaikalla. Idea syntyi kritiikkinä muiden ihmisten hienoista, toinen toistaan upeimmista tavoitteista.

– Tavoitteet elämässä voivat olla myös täysin päättömiä. Oma tavoitteeni elämässä on muutenkin, että pitää olla joka päivä hauskaa. Tämä uintihaaste on todella tuonut hauskuutta, koska niin moni kavereistakin on lähtenyt tukemaan minua, Heidi naurahtaa.

Ennätyksen tavoittelusta tuli sosiaalinen tapahtuma, esimerkiksi kesän mökkireissuilla ystävät lähtivät mukaan uintiretkille. Heidin laskujen mukaan hänellä oli yli 30 uintikaveria. Yksin hän ui 35 kertaa.

– Kuten yhtenä yönä Töölönlahdessa nakuna.

Emäsalo ensimmäinen, Lohja viimeinen

Mukana projektissa oli kyllä myös hieman sisua: koska niin monet epäilivät, ettei hän ehtisi kesän aikana sataan eri paikkaan, hän päätti näyttää. Tosin julkista tavoitteesta tuli Facebookissa kaikille vasta silloin, kun 25 paikkaa oli jo korkattu.

Sadan eri uimapaikan tavoittelu alkoi 17.5. Emäsalossa. Lämpimässä säässä lensi samalla talviturkki. Ennätys tuli täyteen tänään Lohjan Hormajärvellä yhdessä MTV3 Uutisten kanssa.

Esimerkiksi Suomenlahdessa Heidi ui useita kertoja.

– Eri paikka ei tarkoittanut aina eri vesistöä, sillä eri ranta on erilainen kokemus.

Kauneinta Kuhmossa, kaameinta Kalasatamassa

Märkäpukua Heidi ei käyttänyt, vaikka kesän lämpötila putosi välillä 11 asteeseenkin. Uimakengät hän lainasi kerran; onneksi haavereita ei sattunut missään. Vaatteita vaihdettiin välillä tien poskessakin.

Kaunein uintipaikka oli Kuhmossa Lammasjärvessä ja ällöttävin Kalasatama Helsingissä. Korpimaisin oli Kuivajärvi Suomussalmella ihan itärajan pinnassa ja urbaaneimpia monet Helsingin uimapaikat.

– Koska tämä on täysin itse keksimäni haaste, mitään palkintoa ei ole luvassa. Mutta yhdellä retkellä Itä-Helsingissä kävin samalla korjauttamassa tyhjän pyöränkumini, ja Vuosaaren pyörähuollon miehet lupasivat tarjota pullakahvit, kun tavoite on täynnä. Aion käydä tämän palkinnon lunastamassa - sen verran hauskoja miehiä olivat, Heidi Selkäinaho kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.