Ennakkoluuloille kyytiä: Amerikan älykkäin mies yllättää uravalinnallaan

Korkealla älykkyysosamäärällä varustettujen uskotaan usein menestyvän akateemisilla ja ajattelua haastavilla aloilla. Christopher Michael Langan on kuitenkin todiste siitä, että ennakkoluulot eivät vastaa todellisuutta – miehen uraputki käsittää muun muassa portsarina, rakennusmiehenä ja baarimikkona työskentelyn.

Älykkyystestistä riippuen Christopher Michael Langanin älykkyysosamäärä on 195–210, minkä vuoksi hän on todistetusti Amerikan älykkäin mies ja yksi koko maailman älykkäimmistä ihmisistä.

Langan on hyvä todiste siitä, että uravalinta, ulkomuoto ja koulutus eivät paljasta älykköä: Yli 180-senttinen mies on 124-kiloinen lihaskimppu, joka on työskennellyt uransa aikana muun muassa baarissa, portsarina, rakennustyömiehenä ja palomiehenä.

– Työskentelin baarissa ja näin sattumalta lehden, jossa oli älykkyystesti. Se näytti kiinnostavalta ja halusin tietää oman älykkyyteni. Koin kaikki tehtävät aika helpoiksi ja yllättäen löinkin Guinnesin silloisen ennätyksen, Langan kertoo hänestä kertovassa The Worlds Smartest Man -dokumentissa.

Albert Einsteinin älykkyysosamäärän on dokumentin mukaan arvioitu olevan 180–190, Darwinin 135.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja