Mainos

Ennakkoääniä annettiin noin 1,25 miljoonaa

Naiset äänestivät selvästi miehiä innokkaammin.

Presidentinvaaleissa on äänestetty ennakkoon edellisiä presidentinvaaleja laimeammin. Presidentinvaaleissa äänesti ennakkoon 1 248 789 henkilöä, eli 30,7 prosenttia äänioikeutetuista.

Vuonna 2000 äänestysprosentti oli ennakkoäänestyksen jälkeen 33,4 prosenttia. Tuolloin ennakkoääniä kertyi yli 1,3 miljoonaa.

Naiset ovat äänestäneet ennakkoon selvästi miehiä innokkaammin. Ennakkoon äänensä antaneista on naisia 718 633 ja miehiä 530 156.

Viimeiset ennakkoäänestyspaikat suljettiin kello 20.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys vilkastui tuttuun tapaan loppua kohti. Ainakin posteissa kertyi viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä jonojakin, mutta äänestyksen kerrotaan sujuneen ruuhkista huolimatta kohtalaisen sutjakkaasti.

Ennakkoäänestyksen alkaessa viime viikolla oli liikkeellä erityisesti ikäihmisiä, nyt äänestäjien joukossa on ollut paljon työikäistä väkeä sekä ensi kertaa äänestäviä nuoria, Helsingin pääpostista kerrotaan.

Kävijämäärät kasvoivat iltapäivästä, kun ihmiset pistäytyivät äänestämässä työpäivän päätteeksi.

Varsinainen vaalipäivä on 15. tammikuuta. Presidentinvaalien toinen kierros järjestetään tarvittaessa 29. tammikuuta.

Äänestäjä tarvitsee mukaansa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Postissa tullut ilmoituskortti on myös hyvä ottaa mukaan, sillä se nopeuttaa äänestämistä.

(MTV3-STT)

Katso myös:

(10.1.2006)

(Kymmenen uutiset 10.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.