Mainos

Ennakkoäänestys jatkuu vaisuna

Tänään äänioikeuttaan on käyttänyt vajaat 120 000 ihmistä. Eilen ennakkoäänestäjiä oli liikkeellä sata tuhatta enemmän. Uurnilla on tähän mennessä käynyt vajaa neljännes äänioikeutetuista. Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella ennakkoon äänesti kotimaassa noin kolmannes äänioikeutetuista. Edellisissä vaaleissa kuusi vuotta sitten ennakkoäänestäjiät oli toisella kierroksella enemmän kuin ensimmäisellä kierroksella. Ulkomailla on tänään ollut ennakkoäänestyksen viimeinen päivä. Kotimaassa ennakkoäänestys päättyy tiistaina.

Äänestystä

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys jatkui tänään selvästi edellispäiviä laimeammin. Kun elilen oli äänestänyt lähes 220 000 kansalaista, lauantaina kävi äänioikeuttaan käyttämässä vain 117 454 ihmistä. Torstaina äänestäjiä oli ollut 265 000. Äänestysprosentti nousi neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä 22,7 prosenttiin. Kaikkiaan ennakkoon äänestäneitä on tähän mennessä 901 277. Vaalin ensimmäisellä äänestyskierroksella 34 prosenttia äänioikeutetuista kävi kotimaassa äänestämässä ennakkoon.

Edellisessä presidentinvaalissa kuusi vuotta sitten ennakkoon äänestettiin toisella kierroksella vilkkaammin kuin ensimmäisellä kierroksella. Naiset ovat edelleen olleet miehiä aktiivisempia. Tänään äänestäneistä naisia oli 64 287 ja miehiä 53 167. Neljän päivän jälkeen äänensä on antanut yli 520 000 naista ja runsaat 380 000 miestä. Lauantai oli ulkomailla äänestäneiden viimeinen ennakkoäänestyspäivä. Esim. Lontoon Suomen-lähetystön edustalle kerääntyi pitkähkö jono Britanniassa oleskelevia suomalaisia. Suomessa viimeinen ennakkoäänestyspäivä on ensi viikon tiistai. Vaalipäivä on sunnuntai 6. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.