Mainos

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti

Ensimmäisenä äänestyspäivänä, eli tänään, kävi äänestämässä 118 238 kansalaista, mikä on 2,99 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Edellisissä vuoden 1995 eduskuntavaaleissa ennakolta äänesti ensimmäisenä päivänä runsaat 73 000 äänestäjää. Myös vuoden 1996 kunnallisvaaleissa jäätiin ensimmäisenä päivänä runsaan 70000 äänestäjän määrään.

Tiedot keskiviikkona ennakkoon äänestäneistä kertovat, että naiset olivat miehiä innokkaammin liikkeellä. Äänestämässä kävi 63 920 naista ja 54 318 miestä. Naispuolisista äänioikeutetuista äänestämässä kävi 3,12 prosenttia, kun miesten äänestysprosentiksi tuli ensimmäisen päivän jälkeen 2,86.

Viime eduskuntavaaleissa kävi ennakolta äänestämässä kaiken kaikkiaan runsaat 1,2 miljoonaa kansalaista eli yli 40 prosenttia kaikista äänestäneistä. Silloin ennakkoäänestykselle oli vielä varattu kaksi viikkoa aikaa. Vuoden 1995 vaalien jälkeen ennakkoäänestysaikaa lyhennettiin yhteen viikkoon.

Ennakkoäänestys tiistaihin asti

Ennakkoäänestys jatkuu vielä kuusi päivää. Viimeinen päivä on 16. maaliskuuta eli ensi viikon tiistaina. Osa äänestyspaikoista ei kuitenkaan ole avoinna lauantaina ja sunnuntaina. Ulkomailla ennakkoäänestys päättyy jo lauantaina 13. maaliskuuta. Pääosa kotimaan ennakkoäänestyspaikoista on edelleen posteissa. Vajaat sata pientä kuntaa on joutunut järjestämään ennakkoäänestyksen omissa tiloissaan, kun posti on sulkenut oman konttorinsa.

Lisätietoja äänestyspaikoista ja aikatauluista saa postin maksuttomasta puhelinpalvelusta 9800-7100 (ruotsiksi 9800-27100) sekä postin Internet-sivuilta. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 21. maaliskuuta. Vaalien tuloksen odotetaan valmistuvan noin kello 23.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.