Mainos

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaana Helsingin pääpostissa

Suomen eittämättä isoimmalla äänestyspaikalla Helsingin pääpostissa ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä on käynnistynyt vilkkaana.

Äänestyksestä vastaava Riitta Turunen kertoo, että ihmisiä on ollut tänään liikkeellä jotakuinkin saman verran kuin aiemmissa vaaleissa.

– Ei voi sanoa, että mikään erityinen ryhmä olisi ylitse muiden. Äänestämässä on käynyt kaikenlaista väkeä: nuoria, keski-ikäisiä ja vanhoja.

Turunen arvioi, että kuten muissa vaaleissa myös nyt ennakkoon äänestävien määrä on suurimmillaan viimeisenä mahdollisena ennakkoäänestyspäivänä, joka on ensi viikon tiistai.

Ruuhkia ja jonottamista kammoksuvia hän neuvoo äänestämään jo tulevana viikonloppuna, sillä äänestyspaikat ovat auki lauantaina ja sunnuntaina.

Henkilöllisyystodistus mukaan

Kahdettatoista suomalaista presidenttiä valitsevien on syytä muistaa, että vaalipaikalle pääsee sisälle, mutta äänestämään ei ole asiaa, jos mukana ei ole poliisin myöntämää virallista henkilökorttia tai passia.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 22. tammikuuta.

Jos ensimmäisellä kierroksella ehdokkaista kukaan ei saa yli puolta annetuista äänistä, toistamiseen vaaliuurnille marssitaan kahden viikon kuluttua sunnuntaina 5. helmikuuta.

Kotimaassa toisen kierroksen ennakkoäänestys järjestetään 25.–31. tammikuuta ja ulkomailla 25.–28. tammikuuta.

Ennakkoäänestyspaikat eri puolilla Suomea ja ulkomailta voi tarkistaa oikeusministeriön Vaalit.fi -sivustolta.

Katso Tarja Hakulisen raportti (Seitsemän uutiset 11.1.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.