Mainos

Ennakkoäänestys alkoi viimekertaista vilkkaammin

Kunnallisvaalien ennakkoäänestys on alkanut selvästi viimekertaista vilkkaammin.

Ensimmäisenä äänestyspäivänä ääntään käytti 134 313 kansalaista eli 3,3 prosenttia äänioikeutetuista.

Neljä vuotta pidettyjen edellisten kunnallisvaalien ennakkoäänestyksessä ensimmäisenä päivänä kävi äänestämässä vajaat 101 000 henkeä. Äänioikeutettuja on tällä kertaa miltei

4 100 000 eli noin 85 000 viimekertaista enemmän.

Ennakkoäänestys kestää viikon ja päättyy ensi viikon tiistaina. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 24. lokakuuta.

Yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on maassa yhteensä vajaat 1100. Äänestyspaikat vaihtelevat nykyisin kunnittain. Äänestyspaikkoja on esimerkiksi virastoissa, kirjastoissa ja muissa kunnan toimipaikoissa sekä posteissa. Ennakkoäänestyspaikkoja voi olla myös kauppakeskuksissa sekä kunnan alueella kiertävissä ennakkoäänestysautoissa.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoina on 149 Suomen edustustoa. Myös ennakkoäänestys ulkomailla alkoi tänään. Äänestys ulkomailla kestää korkeintaan neljä päivää.

Äänioikeutettu saa äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Äänestämisen yhteydessä on todistettava henkilöys. Myös postissa tullut ilmoitus äänioikeudesta on hyvä ottaa mukaan, sillä se nopeuttaa äänestämistä.

Kunnat tiedottavat oman kunnan ennakkoäänestyspaikoista.

Luettelo kaikista yleisistä ennakkoäänestyspaikoista ja niiden aukioloajoista on internetissä muun muassa oikeusministeriön vaalisivuilla osoitteessa www.vaalit.fi.

Ennakkoäänestyspaikoista saa tietoja myös oikeusministeriön maksuttomasta puhelinpalvelusta suomeksi numerossa 0800-1-57575 ja ruotsiksi numerossa 0800-1-38383.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 13.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.