Mainos

Ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna. Oikeusministeriö muistuttaa, että torstaina eli loppiaisena yleiset ennakkoäänestyspaikat on kuitenkin suljettu.

Presidenttiehdokkaita 2000


Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 11. tammikuuta eli äänestyspäiviä on kaikkiaan kuusi. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 16. tammikuuta.

Yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on kotimaassa yhteensä 668. Niistä 556 on Suomen Posti Oy:n ennakkoäänestyspaikkoja ja 97 kuntien ennakkoäänestyspaikkoja. Ahvenanmaalla on 15 ennakkoäänestyspaikkaa posteissa. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Oikeusministeriöstä huomautetaan, että mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus eli esimerkiksi ajokortti tai passi. Myös äänioikeutetuille lähetetty ilmoituskortti on hyvä ottaa mukaan, sillä sen esittäminen nopeuttaa äänestystapahtumaa.

Vuoden 1994 presidentinvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänesti noin 175 000 äänioikeutettua. Ennakkoääniä annettiin ensimmäisellä kierroksella kaikkiaan 1360000 eli reilut 42 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.