Ennakkoäänestyksen ensimmäiset tunnit: ääniä annettu jo lähes 100 000

Yhteen mennessä Suomessa annettuja ennakkoääniä oli 99 915. Ensimmäisten tuntien ennakkoäänestäjistä miehiä ja naisia on ollut lähes tismalleen puolet ja puolet.

Ensimmäiset ennakkoäänestyspaikat aukesivat keskiviikkona kahdeksalta.

Eniten ääniä on annettu Helsingissä, jossa yhteen mennessä äänestäjiä oli käynyt 10018. Tampereella äänestäjiä aamupäivän aikana on käynyt 4015, Espoossa 3721, Turussa 3697, Vantaalla 3033 ja Oulussa 2782.

Suhteessa äänioikeutettujen määrään aktiivisinta on ollut Vesannolla, Puolangalla ja Kivijärvellä. Vesannolla ensimmäisten tuntien aikana oli käynyt äänestämässä peräti 147 henkilöä, kun kunnassa on 1902 äänioikeutettua. Äänestäneiden määrä suhteessa äänioikeutettuihin oli Vesannolla jo ensimmäisten tuntien jälkeen 7,7 prosenttia.

Täytyy kuitenkin muistaa, että ennakkoon äänensä voi käydä jättämässä missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa.

Puolangalla ensimmäisten tuntien äänestäneiden ja äänioikeutettujen suhde oli 6,4 prosenttia ja Kivijärvellä 6,3 prosenttia.

Koko maassa yhteensä 2,4 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt vaaliuurnalla kello yhteen mennessä.

Aktiivisinta on ollut Lapin vaalipiirissä, jossa 3,4 prosenttia on jo ehtinyt vaaliuurnalle. Heikoin aktiivisuus on toistaiseksi ollut Ahvenanmaalla (1,0 prosentti) ja Uudellamaalla (2,0 prosenttia).

Katso kotimaan ennakkoäänestyspaikat täältä ja ulkomaan ennakkoäänestyspaikat täältä.

Lue myös:

    Uusimmat