Mainos

Eniro joutui sulkemaan hakupalvelunsa

Hakupalveluyritys Eniro on joutunut sulkemaan Internetissä toimivan hakupalvelunsa henkilöhakuosion. Sulkemisen syynä on Suomen Numeropalvelun Turun käräjäoikeudesta hakema päätös.

Hakemistomediayritys Eniro on joutunut sulkemaan internetissä toimivan hakupalvelunsa henkilöhakuosion. Syynä on Suomen Numeropalvelu Oy:n Turun käräjäoikeudesta hakema päätös, joka toistaiseksi kieltää Eniroa julkaisemasta henkilötietoja internetissä.

Suomen Numeropalvelu Oy:n omistavat Finnet Media 60 prosentin osuudellaan ja Fonecta 40 prosentin siivullaan. Molemmilla yhtiöillä on internetissä oma maksullinen hakemistopalvelunsa.

Eniron mielestä Finnet Media ja Fonecta rajoittavat vapaata kilpailua ja yhtiö aikookin ryhtyä toimiin asian vuoksi.

Suomen Numeropalvelun toimitusjohtajan Kalevi Matikaisen mukaan yhtiö ei halua rajoittaa toimillaan kilpailua vaan haluaa varmistaa oman toimintansa laillisuuden. -Me olemme tiedon toimittaja Enirolle päin ja me haluamme varmistua siitä, että yksityishenkilöiden hakemistotietojen jakelu avoimessa internetissä on Suomen lainsäädännön mukaista, Matikainen toteaa.

Eniron mukaan sen Ruotsissa ja Tanskassa toimivat palvelut on todettu täysin laillisiksi. Ruotsissa yhtiön internetpalvelu on noussut suureen suosioon ja houkuttelee kuukausittain sivuilleen noin 2,6 miljoonaa kävijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.