Mainos

Englanti saattaa luopua hullujen lehmien teurastuksista

Englannin hallitus harkitsee hullun lehmän taudin vuoksi määrättyjen teurastusten peruuttamista. Peruuttamispäätös koskisi lähes 150 000 lehmää. Asiasta kertoivat tänään maan sanomalehdet.

Englantilaisviranomaiset kuitenkin kiistivät lehtien tiedot ja sanoivat, että peruuttamispäätöstä ei ole tehty. Pääministeri John Majorin on määrä keskustella teurastusten peruuttamisesta hallituksensa keskeisten ministerien kanssa huomenna.

The Times -sanomalehden mukaan ministerit todennäköisesti panevat kokouksessa teurastuspäätöksen hyllylle. Daily Telegraph -sanomalehden mukaan karjankasvattajat ja konservatiiviset parlamenttiedustajat painostavat Majoria voimakkaasti teurastusten perumiseen.

Oxfordin yliopistossa viime kuussa valmistuneen tutkimuksen mukaan hullun lehmän tauti olisi ohi vuonna 2001 ilman joukkoteurastuksiakin. Englannin maatalousministeriön tiedottaja totesikin, että jos tiede onnistuu sanomaan jotain uutta taudista, vaikuttaa se myös teurastuspäätöksiin.

Euroopan unioni julisti hullun lehmän taudin vuoksi brittiläiset lihatuotteet boikottiin. Englanti myöntyi vastentahtoisesti joukkoteurastuksiin boikotin purkamiseksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.