Mainos

Englannissa turvaudutaan ihonalaisiin gps-paikantimiin lasten suojelemiseksi

Huoli lasten turvallisuudesta on saanut vanhemmat Englannissa turvautumaan jo äärimmäisiin keinoihin. Lapsille ollaan nyt asentamassa ihonalaista gps-paikanninta kidnappauksien varalta.
Tutkijat, jotka ovat kehittäneet kännykkäverkkoon yhteydessä olevan, satelliittien avulla paikantavan mikrosirun, eivät kuitenkaan pidä ajatusta kovin yksiselitteisenä.

-On tärkeää miettiä asian eettistä puolta. On hyväksyttävää, että lapsen menoja seurataan, mutta pitävätkö lapset siitä, että vanhemmat urkkivat heidän menojaan kaiken aikaa, toteaa tutkija Kevin Warwick Readingin yliopistosta

Ihon alle sijoitettava paikannin on suomalaisasiantuntijan mielestä periaatteessa mahdollinen, mutta teknisiä pulmiakin tulee vastaan.

-Ensimmäinen pulma on paikantimen patterin kesto, toinen asia on antennin koko. Laite ei välttämättä myöskään kykene lähettämään signaalia esimerkiksi punkkerista tai muista tämän kaltaisista sisätiloista, sanoo tekninen johtaja Eelis Cederström Terveysteknologiayritys IST:stä.

Pääsihteeri Eeva Kuuskoski Mannerheimin lastensuojeluliitosta puolestaan epäilee sitä, voidaanko lasten turvallisuutta luoda teknisillä laitteilla.

-En usko, että tuo on se tapa, jolla se tavoite, joka sinänsä on hyvä, voidaan näin saavuttaa, Kuuskoski sanoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.