Mainos

Englannin keskuspankki liputtaa Emua

Englannin keskuspankin pääjohtaja Eddie George lähetti maanantaina Frankfurtissa julkisuuteen selvän Britannian Emu-jäsenyyttä ennakoivan viestin.

Georgen mukaan Britannian rahapolitiikka ja valtiontalouden suunnittelu mitoitetaan nyt niin, että ne mahdollistavat aikanaan tapahtuvan liittymisen EU:n talous- ja rahaliittoon.
-Rahapolitiikassa ja valtiontalouden hoidossa me aiomme harjoittaa samansuuntaista politiikkaa kuin euro-maat, sanoi George. Hänen mukaansa Britanniaa voidaan nyt pitää euron "odotushuoneessa" olevana maana.
George sanoi, että Britannian päätös olla liittymättä talous- ja rahaliittoon sen ensimmäisessä vaiheessa vuoden 1999 alussa olisi helpotus rahaliiton muille mahdollisille jäsenille. Britannian mukanaolo ensimmäisessä vaiheessa olisi hänen mukaansa vaarantanut taloudellisten lähentymisehtojen toteutumisen.

Britannian valtiovarainministerin Gordon Brownin viimeviikkoinen Emu-kannanotto tarjoaa Georgen mukaan vakaan pohjan myönteiselle ja rakentavalle yhteistyölle Britannian ja ensimmäisessä aallossa olevien euro-maiden kesken.
Kysyttäessä koska Britannia liittyy Emuun George sanoi, että maan hallitus selvittää tätä kysymystä parlamentin seuraavan istuntokauden alkupuolella.
-Ryhdymme tarvittaviin toimiin varmistaaksemme osallistumisen Emuun, kun Britannia täyttää sen taloudelliset lähentymisehdot, sanoi hän.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.