Mainos

Enestam väljentäisi rakennuslain tulkintaa rantarakentamisessa

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam vakuuttaa, ettei ole valjastamassa suomalaisia rantoja rakentamiselle. Hän haluaa kuitenkin kiinnittää huomiota maankäyttö- ja rakennuslain tulkintaan rantarakentamisen yhteydessä.

-En ole esittänyt lakimuutoksia, vaan lähinnä on kyse ympäristökeskusten ja kuntien kaavoittajien välisestä yhteistyöstä ja maankäyttö- ja rakennuslain tulkinnasta, Enestam sanoi tänään Helsingissä.

Hän totesi saman päivän lehtihaastattelussa, ettei maankäyttö- ja rakennuslain tarkoitus ole estää asuntojen rakentamista tai kaavoittamista rannoille. Enestam myös toivoi, että kunnille jätettäisiin enemmän harkintavaltaa rantarakentamisessa.

Enestam korosti puhuneensa Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana aiemminkin rantojen merkityksestä maaseudulle. Hyvä asuinympäristö on väestökadosta kärsivän maaseudun ja saariston valttikortti, hän muistutti Helsingissä.

-Suomen rannoista on noin 10 prosenttia rakennettu, ja on arvioitu, että jos nykyinen rakennustahti säilyy, vuoteen 2010 mennessä rannoista on rakennettu vasta 13 prosenttia, Enestam sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.