Mainos

Enestam: Tuhopoltot kuriin

Sisäministeri Jan-Erik Enestam ehdottaa tuhopolttojen ehkäisyyn mallia Ruotsista, jossa on varsinkin Tukholman alueella pienten tuhopolttojen määrää pystytty alentamaan.

Sisäministerin mukaan ainoa mahdollisuus ratkaista tuhopoltto-ongelma on yhdistää eri viranomaisten voimavarat ja yhteistyötahot. Tämänkaltaisesta toiminnasta on Enestamin mukaan jo näyttöä läntisessä naapurimaassamme.
-On hyväksyttävä se tosiasia, ettei tuhopolttoja ehkä voikaan saada kuriin vastuuttamalla tehtävä yksinomaan yhdelle viranomaiselle, sanoi Enestam. Hän avasi tuhopolttojen ehkäisyä pohtivan asiantuntijaseminaarin tiistaina Helsingissä.

Onnettomuussyytilastoinnin ja palonsyytutkinnan antamien tietojen perusteella arvioidaan, että Suomessa sytytetään vuosittain tahallaan noin 4000 tulipaloa. Vakuutuskorvauksia niistä on tänä vuonna syyskuuhun mennessä maksettu jo 40 miljoonan markan arvosta. Sisäministeriön järjestämällä seminaarilla Tuhopoltot - yhteinen ongelmamme vauhditettiin eri viranomaisten ja tahojen yhteistyötä tuhopolttojen ehkäisemiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.