Mainos

Enestam toivoo Venäjän pitävän rajansa valvonnassa

Sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.) toivoo Venäjän pikaisesti saattavan voimaan keskeiset kansainväliset järjestäytynyttä rikollisuutta vastustavat sopimukset. Samalla Enestam kiittelee Venäjää mallikelpoisesta rajavalvonnasta ja toivoo, että tahti säilyy samana, vaikka maassa ollaankin uudistamassa rajatarkastuksia koskevia säännöksiä.

Venäjän rajat tulevat entistä tärkeämmiksi, kun Suomi allekirjoittaa muitten Pohjoismaitten kanssa kahden viikon kuluttua ns. Schengenin sopimuksen. Sopimus poistaa periaatteessa rajakontrollin useiden Euroopan maiden välillä.

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov vakuuttaa Venäjän olevan jo nyt vahvasti mukana kansainvälisellä tasolla rikoksia torjumassa. Hän sanoo tilanteen olevan vääristynyt mm. sen vuoksi, että länsimainen lehdistö liioittelee suuresti Venäjän mafian tuloa Eurooppaan. Kulikov pitää kirjoittelua jopa hysteerisenä ja tarkoituksenhakuisena. Hän muistuttaa, että Venäjän kansalaisten tekemät rikokset ovat vain prosentin luokkaa useissa länsimaissa.

Sekä Enestam että Kulikov puhuivat Helsingissä avatussa EU-maitten ja Venäjän ensimmäisessä yhteisessä rikostorjuntakonferenssissa. Kokouksen osanottajat pyrkivät kahdessa päivässä löytämään yhteistä sopua käytännön keinoista, joilla voidaan taistella järjestäytynyttä rikollisuutta ja rahanpesua vastaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.