Mainos

Enestam: Prostituutioon tullaan puuttumaan tiukemmin

Sisäministeriö on antanut poliisille uudet ohjeet prostituution valvonnasta, ilmoitti sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.). Ohjeen mukaan poliisin on seurattava ja tutkittava prostituoitujen lisäksi parittajia ja laitonta maahantuloa järjestäviä henkilöitä.

Sisäministeriö aikoo myös perustaa keskusrikospoliisin yhteyteen valvontaprojektin, jonka yksi tehtävä on seurata prostituutiota ja siihen liittyvää rikollisuutta.

Enestam lupasi, että prostituutio-ongelmaan tullaan jatkossa puuttumaan tiukemmin. Enestamin mielestä ei ole oikein, että jonkun alueen asukkaat joutuvat kärsimään toiminnasta, joka "ei millään tavalla sovellu suomalaiseen yhteiskuntaan".
-Vaikka prostituutiota ei ole Suomessa kriminalisoitu, niin sen lisäksi, että sillä on haitallinen vaikutus yhteiskuntarauhaan sekä yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen, liittyy siihen usein myös monenlaista rikollisuutta, Enestam totesi.

Poliisin lisäksi tärkeitä yhteistyöviranomaisia prostituutioon liittyvän rikollisuuden torjunnassa ovat passintarkastusviranomaiset, Ulkomaalaisvirasto, tulli sekä Suomen edustustot ulkomailla. Suomen Moskovan- ja Tallinnan-suurlähetystöissä, sekä Pietarin pääkonsulinvirastossa työskentelee erityisasiantuntijoita, joita voidaan hyödyntää ongelman kuriin saattamisessa, Enestam kaavaili.

Ministeri huomautti, että ongelmaan puuttumiseksi löytyy keinoja, vaikka prostituutio ei ole rikos. Poliisilla on ulkomaalaislain nojalla oikeus käännyttää Suomesta henkilö, jonka voidaan perustellusti arvioida elättävän itseään epärehellisin keinoin. Kyseessä ei tarvitse olla rikokseksi katsottava teko, vaan perusteeksi riittää muukin toiminnan lainvastaisuus, kuten ulkomaalaiselta kokonaan kielletyn ammatin tai elinkeinon luvaton harjoittaminen tai luvaton varojen kerääminen. Käännyttämisen edellytys on, että laittomasta toiminnasta on selvää näyttöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.