Mainos

Enestam: Poliisi puuttuu prostituutioon

Sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.) vakuuttaa, että poliisi ei ole sulkenut silmiään prostituutiolta ja siihen mahdollisesti liittyvältä rikolliselta toiminnalta.

Enestam selvittää poliisin toimia tänään julkaistussa vastauksessaan kansanedustaja Paula Kokkosen (kok.) kirjalliseen kysymykseen.

Kokkonen oli ihmetellyt poliisien toimettomuutta mm. Lapinjäven motellin ja Kotkan ns. punaisen talon tapauksissa, vaikka niiden toiminnan luonne oli tullut selväksi jo eräässä televisio-ohjelmassakin.

Enestamin mukaan poliisi on puuttunut näissäkin tapauksissa epäiltyyn prostituutioon ja sen lieveilmiöihin "kaikilla niillä keinoilla, joihin poliisilla on toimivalta".

Poliisiasioista vastaava ministeri korostaa, että parituksen osoittaminen ja todistelun rakentaminen syyteharkintaa varten on käytännössä hankalaa ja voimavaroja vaativaa. Tilannetta vaikeuttaa vielä se, jos epäilty parittaja toimii ulkomailta käsin. Näytön hankkiminen edellyttää pitkäjänteistä pohjatyötä, joka ei näy ulospäin.

-Tästä syystä saattaa muodostua jopa käsitys, että poliisi sallii epäillyn toiminnan eikä halua siihen puuttua, Enestam sanoo. Enestam kertoo, että kokemuksen mukaan Suomen lähialueilta tulevat prostituoidut ovat varsin vaiteliaita todistajia. Sama koskee heidän asiakkaitaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.