Mainos

Enestam Pohjoismaiden neuvoston johtajaksi

Enestam on ollut aikaisemmin Suomen ehdokas Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeriksi.

RKP:n entisestä puheenjohtajasta ja ministeristä Jan-Erik Enestamista tulee Pohjoismaiden neuvoston uusi johtaja. Neuvoston puheenjohtajisto päätti asiasta kokouksessaan Helsingissä tänään.

Enestam johtaa vastedes neuvoston Kööpenhaminassa sijaitsevaa sihteeristöä. Hän ottaa viran elokuussa vastaan norjalaiselta Frida Nokkenilta, joka on toiminut tehtävässä syksystä 1999 lähtien.

Sihteeristö valmistelee neuvoston käsittelemät asiat yhteistyössä Pohjoismaiden neuvoston puolueryhmien ja kansallisten valtuuskuntien sihteeristöjen kanssa. Sihteeristössä työskentelee 15 virkamiestä.

Neuvoston norjalainen presidentti Dagfinn Hxybråten luonnehtii Enestamia kokeneeksi poliitikoksi, joka tuntee pohjoismaisen yhteistyön ja parlamentaarikoiden toimintatavat hyvin.

Enestam sanoo itse odottavansa uutta työtä innolla. Pohjoismaista yhteistyötä voidaan hänen mielestään syventää ja laajentaa entisestään pohjoisen ulottuvuuden puitteissa.

Pohjoismaiden neuvosto on pohjoismaisen yhteistyön parlamentaarinen elin. Neuvoston 87 parlamentaarikkoa edustavat viittä pohjoismaata ja kolmea itsehallintoaluetta.

Enestam oli aiemmin Suomen ehdokas hallitustenvälisen sisarorganisaation Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeriksi. Tämä virka meni kuitenkin Islannin ehdokkaalle.

Enestam, 59, on työskennellyt kansanedustajana vuodesta 1991 ja on yksi Suomen kokeneimmista ministereistä. Ruotsalaista kansanpuoluetta hän johti vuodet 1998-2006. Aiemmin hän on toiminut myös Västanfjärdin kunnanjohtajana, Pohjoismaiden ministerineuvoston projektipäällikkönä ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen virkamiehenä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.