Mainos

Enestam: Nostokonepalvelun takavarikot asiallisia

Sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.) sanoo, että keskusrikospoliisin kotietsinnät turkulaisen Nostokonepalvelun verovilppien tutkinnassa on tehty asiallisesti. Enestam pyysi selvityksen KRP:ltä, kun julkisuudessa väitettiin poliisin syyllistyneen liikaan dramaattisuuteen.

Poliisi takavarikoi 1500 mappia, joissa on paitsi Nostokonepalvelun myös sen omistajien muitten yritysten kirjanpitoa. Takavarikointiin viime viikon lopulla osallistui 60 poliisia ja seitsemän verottajan edustajaa seitsemällä eri paikkakunnalla. KRP:n tutkinnan kohteena ovat Nostokonepalvelun epäillyt törkeät veropetokset ja yritysten toimiva johto.

Pääministeri Paavo Lipponen arvosteli sunnuntaina radiohaastattelussa poliisin toimineen vähän liian näyttävästi takavarikkoiskuja tehdessään. Hän myös korosti sitä, että Suomi on oikeusvaltio, jossa kukaan ei ole syyllinen, ennen kuin se todistetaan.

Lipponen viittasi Verohallituksen pääjohtajan Jukka Tammen osuuteen Nostokonepalvelun yhtenä omistajana. Niin kauan kun hänen tekemisiään ei oteta tutkintaan, pysyy Tammi virassa, toisti Lipponen veroministeri Arja Alhon esittämän näkemyksen Tammen virasta pidättämisestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.