Mainos

Enestam haluaa selvittää poliisin vapaa-ajan sponsoroinnin laajuuden

Sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.) tahtoo selville poliisin vapaa-ajan sponsoroinnin laajuuden. Hänen mielestään saattaa olla tarpeellista, että valvonta annetaan poliisihallinnon ulkopuoliselle taholle.

Enestam pohti sponsorointia julkisuudessa eilen sen jälkeen kun sisäministeriö oli päivää aiemmin hyllyttänyt oman rikosylitarkastajansa Keijo Suuripään ralliurheiluun liittyvästä lahjontarikoksesta epäiltynä. Enestam kertoi pyytäneensä poliisin ylijohtoa selvittämään, olisiko syytä jollakin tavalla ohjeistaa poliisien sponsorointitoimintaa. Näin varsinkin, jos nyt esillä olevan jutun perusteella näyttäisi siltä, että kaikki ei ole kohdallaan.

Ohjeistamisen yleisenä lähtökohtana olisi Enestamin mielestä se, että sponsorointitoiminta on avointa ja läpinäkyvää sillä tavoin, että etukäteen on sovittu ja hyväksytty sponsoroinnin tai muun rahoituksen periaatteet ja myös käytännön hoitotapa. Jälkikäteen tulisi olla tarkistettavissa, mitä on tapahtunut.
-Järjestelmä saattaa vaatia joko ulkopuolisen toimijan tai tarkastajan tai ainakin mahdollisuuden tähän, Enestam arvioi.

Enestam pohti myös sitä, miten tiukkaa valvontaa voidaan vaatia, kun puhutaan poliisien harrastuksista vapaa-ajan toiminnassa.
-Tässä vaiheessa ei löydy muuta vastausta kuin että pitää välttää sitä, että ikään kuin roolit menevät sekaisin - pitää muistaa, että poliisi ei vapaa-aikanaankaan ole ihan tavallinen kansalainen, hän mietti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.