Mainos

Enestam arvostelee edelleen lääniuudistusta

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, sisäministeri Jan-Erik Enestam arvosteli tänään puolueensa vaalikampanjan avajaisissa Porvoossa lääniuudistusta, joka hänen mukaansa on aiheuttanut suurimmat sisäiset vaikeudet hallituksessa tällä vaalikaudella.

-Luvatut säästöt jäivät toteutumatta, ihmisiltä riistettiin lääni, joka ainakin tietyissä osissa maata, esimerkiksi Pohjanmaalla, oli tärkeä identiteetille. Perustettiin työvoima- ja elinkeinokeskuksia, joista ainakin puolet toimii vielä tänäänkin huonosti, Enestam sanoi.

RKP:llä on eduskuntavaaleissa kuusi pääteemaa: talouspolitiikka, hyvinvointipolitiikka, lähiympäristön turvallisuus, alue- ja kaupunkipolitiikka sekä maailmanlaajuiset kysymykset. RKP:n puoluehallitus hyväksyi tänään puolueen vaalijulistuksen sen jälkeen, kun puolueneuvosto ja kansanedustajaehdokkaat olivat keskustelleet siitä.

Vaaleihin RKP lähtee tunnuslauseella "Tänker först", "Ihmisiä, jotka ajattelevat itse". Enestamin mukaan Suomi menestyy, kun tehdään RKP:n esittämällä tavalla ja menestyy huonosti, jos niin ei tehdä. Enestamin mukaan RKP:n tavoite edessä olevissa eduskuntavaaleissa on kuusi prosenttia äänistä. Se antaisi hänen mielestään puolueelle vahvan eduskuntaryhmän ja paikan niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään.

Ehdokasta etsitään Pohjanmaalta

Eurovaaliehdokkaistaan RKP päättää virallisesti vasta 27. helmikuuta Pietarsaaressa. Tänään Porvoossa koolla ollut RKP:n puoluehallitus lykkäsi päätöksentekoa, koska kolmas ehdokas ei ole vielä selvillä.

RKP asettaa keskustan ja kristillisten kanssa solmittuun vaaliliittoon kolme ehdokasta, joista kaksi tiedetään jo. He ovat europarlamentaarikko Astrid Thors ja puolueen nuorisojärjestön ehdokas Rurik Ahlberg. Kolmatta ehdokasta etsitään Pohjanmaalta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.