Mainos

Energiayhtiöiden työntekijät protestoivat Pariisissa

Valtionyhtiöiden yksityistämistä vastaan järjestettyyn mielenilmaukseen odotettiin 80 000:ta ihmistä. Voimaloiden jäätyä alimiehitetyiksi sähkönjakelussa oli vaikeuksia.

Ranskan valtiollisten energiayhtiöiden työntekijät protestoivat tänään keskustaoikeistolaisen hallituksen suunnittelemia yhtiöiden osittaista yksityistämistä vastaan. Kymmenet tuhannet ihmiset osallistuivat Pariisissa järjestettyyn mielenosoitukseen, johon väkeä tuli tilausbusseilla ja junilla eri puolilta maata.

Järjestäjien mukaan mielenilmaukseen odotettiin 80 000:ta ihmistä. Mielenilmaus merkitsi myös työnseisausta, kun väki lähti työpaikoiltaan. Voimaloiden jäätyä alimiehitetyiksi sähkönjakelussa ilmeni paikallisia vaikeuksia, mutta sähköyhtiö EDF:n johdon mukaan suurilta katkoilta on vältytty.

Suunnitelma, jonka ensimmäisen vaiheen hallitus hyväksyi viime viikolla, koskee sähköyhtiö EDF:ää ja kaasuyhtiö GDF:ää. Ranskan kansalliskokouksen on määrä käsitellä sitä kesäkuussa. Valtiovarainministeri Nicolas Sarkozy on vakuuttanut, että valtiolle jää yhtiöissä 60-65 prosentin omistusosuus. Hallitus suunnittelee lisäksi lentokenttäyhtiö Aeroports de Parisin osakkeiden myyntiä.

Marssilla Pariisissa oli myös työntekijöitä muun muassa valtiollisesta lentokoneiden moottoreita valmistavasta yhtiöstä, jonka osakkeiden myymisestä on jo päätetty.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.