Mainos

Energian kulutus laski 4 prosenttia alkuvuonna

Tärkein syy energiankäytön vähenemiseen oli edellisvuotista lämpimämpi alkuvuoden sää. Se vähensi lämmitystarvetta ja energian kulutusta.

Energian kokonaiskulutus on laskenut neljä prosenttia viimevuotiseen verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa kulutettiin tammi-kesäkuussa energiaa 17,6 miljoonaa ekvivalenttista öljytonnia, kun kulutus vuotta aiemmin oli 18,2 miljoonaa ekvivalenttista öljytonnia. Sähkön kulutus laski prosentin 46 terawattituntiin.

Tärkein syy energiankäytön vähenemiseen oli edellisvuotista lämpimämpi alkuvuoden sää. Se vähensi lämmitystarvetta ja energian kulutusta. Energian hinnat olivat alkuvuonna lievässä laskusta edelliskevääseen verrattuna. Sekä polttonesteiden että sähkön keskihinta laski hieman vuotta aiemmasta.

Energiantuotannon hiilidioksidipäästöt vähentyivät alkuvuonna jonkin verran. Hiilidioksidipäästöt laskivat 32 miljoonasta tonnista 31 miljoonaan tonniin. Koko viime vuonna energiantuotannon hiilidioksidipäästöt nousivat ennakkotietojen mukaan 65 miljoonaan tonniin. Vuonna 1990 päästöt olivat 53,2 miljoonaa tonnia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.