Mainos

Energiahuolto toimi ongelmitta

Suomen sähköjärjestelmässä ei ilmennyt vuoden vaihtuessa mitään odottamatonta. Fingrid Oyj:n mukaan päävoimansiirtoverkko toimi koko ajan vakaasti. Mitään odottamatonta ei ilmennyt myöskään kello kaksi yöllä, jolloin kantaverkon käyttöjärjestelmä siirtyi uudelle vuosituhannelle Greenwichin ajassa.

Vuosituhannen vaihde sujui myös energiakonserni Fortumissa rauhallisesti. Loviisa ja muut voimalaitokset sekä Porvoon ja Naantalin jalostamot toimivat vuodenvaihteessa häiriöittä. Fortumin aluksissa, terminaaleissa ja Neste-asemaketjussa ei ilmennyt ongelmia. Myös Fortumin tytäryhtiö Länsivoiman sähkönjakelu toimi normaalisti. Huonoja uutisia ei kuulunut myöskään Fortumin ruotsalaiselta osakkuusyhtiö Birka Energiltä, saksalaiselta tytäryhtiöltä Weserthalilta eikä muiltakaan Fortumin ulkomailla sijaitsevilta voimalaitoksilta.

Suomen ydinvoimaloissa vuoden vaihde sujui täysin normaalisti. Kaikki tietoliikenneyhteydet Säteilyturvakeskuksen ja ydinvoimaloiden välillä toimivat ja tiedot laitosten prosessikoneilta välittyvät Stukiin kuten pitääkin. Stuk on testannut myös automaattisen säteilyvalvontaverkon toiminnan ja todennut sen siirtyneen uudelle vuosituhannelle ongelmitta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.