Mainos

Energia-asiat esillä Nemtsovin Karjala-vierailulla

Venäjän ensimmäinen varapääministeri Boris Nemtsov matkustaa maanantaina Venäjän Karjalaan.

Nemtsovin matkan aikana on esillä myös Suomen ja Venäjän välinen energiayhteistyö mukaanlukien kaasuputkihanke Petroskoista Segezhan ja Kostamuksen kautta Suomeen, kertoi uutistoimisto Itar-Tass tänään. Nemtsov vastaa Venäjän hallituksessa myös energia-asioista.

Itar-Tassiin mukaan Nemtsovin kaksipäiväisen Karjalan-matkan aikana on esillä myös Venäjän ja Suomen rajayhteistyö sekä Karjalan taloudellinen ja sosiaalinen tilanne.

Karjalan alueelleen havittelema kaasuputkilinjaus on ollut esillä aiemminkin. Nesteen energiatoimialajohtajalle Tapio Harralle kyseisen suunnitelman nousu tapetille juuri nyt oli yllätys.

-(Maanantaina) saamme varmaan kuulla missä vaiheessa se on venäläisten ja Gazpromin suunnitelmissa, energiakeskusteluihin osallistuva Harra sanoi.

Nesteen lisäksi mukana on mm. IVO. Venäjän kaasujätti Gazprom kaavailee rakentavansa länsimarkkinoille uuden Pohjois-Euroopan kautta kulkevan kaasuputken, jonka mahdollista reittiä koskevan selvitystyön on määrä valmistua vuoden kuluttua.

Venäjän alueet käyvät kovaa kilpailua putken sijoituspaikasta, ja muun muassa Karjalan hallituksen puheenjohtaja Viktor Stepanov on ottanut ajatuksen esiin aiemminkin.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja