Enemmistöllä kotitalouksista on ongelmia digi-tv:n kanssa

Useimmiten hankaluudet liittyvät tekstitykseen. Toiseksi eniten ongelmia on kuvan laadussa, ja kolmanneksi yleisin ongelma on vastaanottimen jumiutuminen.

Enemmistöllä kotitalouksista on ongelmia digi-tv:n kanssa, kertoo tuore tutkimus.

Tutkimuksen mukaan jopa 70 prosentilla kotitalouksista on digi-tv:n katseluun tai käyttöön liittyviä hankaluuksia. Ongelmat ovat jonkin verran lisääntyneet tämän vuoden aikana, ja niitä myös pidetään aiempaa häiritsevämpinä.

Useimmiten hankaluudet liittyvät tekstitykseen. Toiseksi useimmin niitä ilmenee kuvan laadussa, ja kolmanneksi yleisin ongelma on vastaanottimen jumiutuminen.

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoo, että tekstityspulmat ovat nousseet esille yhtiön laadunvalvonnassa.

- Tekstitys on tällä hetkellä vakavin ongelma digitelevisiossa. Tähän asiaan on tullut jo korjauksia ja tullaan vielä saamaan tämän vuoden aikana. Yle tulee tekemään kaikkensa, jotta nämä ongelmat hoidetaan, Jungner ilmoitti.

Jungnerin mukaan edelleen ollaan laatimassa listaa niistä digibokseista, joissa on tekstitysongelmia.

Tutkimuksen mukaan suurin osa kotitalouksista, joilla ei vielä ole digivastaanotinta, kertoo hankinnan lykkäämisen syyksi kaapelitalouksille myönnetyn jatkoajan. Jopa 54 prosenttia aikookin hankkia digiboksin vasta helmikuun loppuun mennessä.

Joka kymmenes ilman digivastaanotinta olevista kotitalouksista suunnittelee jättävänsä hankinnan kokonaan tekemättä.

Viestintäviraston TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa haastateltiin tuhatta suomalaista viime kuussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat