Mainos

Enemmistö torjuu veronkorotukset palvelujen parantamiseksi

Tiukimmin korotuksia vastustivat suurituloiset. Korotusten kannalla olevat haluaisivat suunnata verorahoja lisää vanhustenhuoltoon ja terveyskeskuksiin.

Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa lisää veroja saadakseen parempia palveluja yhteiskunnalta. Iltalehden teettämässä kyselyssä 57 prosenttia vastanneista torjui veronkorotukset.

Tänään julkaistussa kyselyssä 43 prosenttia oli valmiita maksamaan lisää. Heistä lähes 70 prosenttia halusi suunnata verorahoja lisää vanhustenhuollon ja terveyskeskusten toiminnan kehittämiseen. Peruskoulutus, työllisyyden turvaaminen ja poliisilaitos saivat myös kannatusta. Näitä kohteita kannattivat nelisenkymmentä prosenttia korotusten kannattajista.

Tutkimus- ja tuotekehittely ja kunnalliset liikuntapaikat olivat vähemmän suosittuja kohteita.

Veronkorotuksia vastustivat tiukimmin suurituloiset, joiden kuukausitulot ovat yli 10 000 euroa kuussa. Heistä 71 prosenttia torjui veronkorotukset. Myös pelkän kansakoulun käyneistä 67 prosenttia vastusti veronkorotuksia.

Tutkimuksen teki Think If-Laboratories Oy joulukuun alussa. Siihen vastasi 2768 henkilöä, jotka ovat tutkimuksen tekijöiden mukaan iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.