Enemmistö kreikkalaisista valmiita uhrauksiin

Enemmistö kreikkalaisista sanoo kannattavansa euromaiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa solmittua sopimusta, käy ilmi tuoreesta mielipidemittauksesta. Enemmistö on myös valmis lisäuhrauksiin, jotta kriisi saadaan taltutettua.

Tuhannelta kreikkalaiselta kysyttiin, tukevatko he EU:n ja IMF:n ohjelmaa joka pyrkii pelastamaan maan vai haluavatko he kulkea omaa tietä vararikon uhallakin. Ohjelma sai yli 54 prosentin kannatuksen, kun taas 33 prosenttia halusi nostaa Kreikan kuiville ilman apua.

Vastineeksi 110 miljardin euron lainapaketista Kreikan on täytynyt suostua miljardien säästöihin, jotka leikkaavat palkkoja ja eläkkeitä.

Kreikkalaisilta kysyttiin myös, pitäisikö kriisiin vastata lisäuhrauksin vai lakoin ja mielenosoituksin. Uhrauksia kannatti 51 prosenttia ja protesteja 28 prosenttia haastatelluista.

Proto Thema -lehdessä huomenna julkaistava kysely tehtiin keskiviikon ja perjantain välillä. Keskiviikkona kolme ihmistä sai surmansa Ateenassa puhjenneissa väkivaltaisuuksissa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat