Mainos

Enemmistö haluaa erottaa Kalifornian kuvernöörin

Kalifornialaisten enemmistö haluaa erottaa talouskriisin koetteleman osavaltionsa demokraattisen kuvernöörin Gray Davisin. Tämä ilmenee Los Angeles Times -lehden perjantaina julkaisemasta kyselystä.

Kuvernöörin erottaminen olisi ennennäkemätöntä Kalifornian historiassa ja heijastaa syvää tyytymättömyyttä tapaan, jolla Davis on suhtautunut talouskriisiin. Yhdysvaltain rikkaimman ja väkirikkaimman osavaltion, Kalifornian, budjettivaje on 39 miljardia euroa.

Erottamishankkeen kannattajat sanoivat keränneensä jo enemmän kuin uusien vaalien edellyttämät 900 000 allekirjoitusta. He esittävät ensi viikolla yli miljoona allekirjoitusta vaaliviranomaisille.

Davisin erottamisen puolesta äänestäisi nyt 51 prosenttia ja vastaan 42 prosenttia äänestäjistä. Vielä maaliskuussa erottamista kannatti 39 prosenttia.

Ylivoimaisesti suosituin ehdokas Davisin seuraajaksi on demokraattinen senaattori Dianne Feinstein, joka on kuitenkin vastustanut erottamishanketta.

Yhä useammin republikaanisena vaihtoehtona mainittu näyttelijä Arnold Schwarzenegger on vasta neljänneksi suosituin kuvernööriehdokas. Hänet haluaisi kuvernööriksi 26 prosenttia kalifornialaisista.

Schwarzenegger kävi vaalitaistelua jo vieraillessaan eilen Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen itsenäisyyspäiväjuhlassa. Hän sanoi, että uutta johtoa tarvitaan niin Irakissa kuin Kaliforniassa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.