Mainos

Enemmistö haluaa Ahon jättävän keskustan puheenjohtajuuden

Enemmistö suomalaisista haluaa, että Esko Aho jättää keskustan puheenjohtajuuden, kertoo MTV:n uutisten teettämä selvitys.

Keskustan kentällä näkemykset menevät taas täysin ristiin, sillä yhtä moni keskustan piiripuheenjohtajista toivoo Ahon asettuvan ehdolle vielä ensi kesän puoluekokouksessa. Saman verran on ajatusta vastaan.

Suomalaisilla ei ole selvää mielipidettä Ahon politiikassa jatkamisen tiimoilta. Vaihtoehdot saavat yhtä suuren kannatuksen - ja lähes neljänneksellä ei ole mielipidettä asiaan.

Suomen pankki houkutti Ahoa mm. siksi, ettei hän löytänyt itsestään sataprosenttista tehoa puolueen johtamiseen Amerikan reissun jälkeen. Enemmistö kansalaisista onkin sitä mieltä, että Ahon pitäisi jättää keskusta uusiin käsiin. Tosin parikymmentä prosenttia kehottaa Ahoa jatkamaan puolueen johdossa.

Myös Keskustan kenttä on odottavalla kannalla. MTV:n uutiset haastatteli keskustan piiripuheenjohtajat ja tenttasi näkemyksiä Ahon tulevaisuudesta. Yllättäen mielipiteet puheenjohtajaehdokkuudesta menevät tasan. Epätietoiset vetoavat siihen, että jatko on Ahon oma asia.

Tukijoiden mielestä putoaminen pankista yhdisti ihmiset uudestaan Ahon taakse. Tosin kannattajat muistuttavat, että seuraava puheenjohtaja valitaan useasta ehdokkaasta. Vastustajia näyttää korpeavan lähdön ja paluun välillä huopaaminen. Monen mielestä myös yli 10 vuotta johdossa riittää.

Lähes kaikki kuitenkin haluavat, että Aho jatkaa eduskunnassa tämän kauden loppuun. Tähän velvoittaa myös vaaleilla saatu valtakirja. Ero kesken kauden sallitaan, jos Aholle löytyy riittävän merkittävä paikka.

Ahon aatoksia odotellessa Anneli Jäätteenmäki kasvattaa kansansuosiotaan. 51% suomalaista pitää häntä parhaana nimenä keskustan puheenjohtajaksi. Aho saa tukea vain 12 prosentin verran.

Selvitys tehtiin tällä viikolla. Virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.