Mainos

Enderolle pääomalainaa selvitystilan välttämiseksi

Internet-konsulttiyhtiö Endero on joutunut hankkimaan emoyhtiöltään Terra Novalta 241 000 euron (1,43 miljoonan markan) pääomalainan välttääkseen selvitystilaan joutumisen.

Tilanne syntyi, kun Rahoitustarkastuksen asialle laittama Kirjanpitolautakunta ei hyväksynyt Enderon viime vuonna tekemää laskennallisen verosaamisen kirjaamista yhtiön taseeseen. Enderon poistettua saamisen tilinpäätöksestään yhtiön oma pääoma laski 45 prosenttiin osakepääomasta. Osakeyhtiölain mukaan yhtiö on asetettava selvitystilaan, jos sen oma pääoma laskee alle puoleen osakepääomasta.

Enderon toimitusjohtajan Kimmo Koposen mukaan Terra Novalta saatu pääomalaina ratkaisi kuitenkin tilanteen.

- Yhtiö ei ole selvitystilassa, hän korosti.

Enderon mukaan yhtiön ja Terra Nova Groupin yhdistyminen parantaisi Enderon omavaraisuusastetta ja vahvistaisi konsernin kassavaroja. Pääomalaina ja yhdistyminen ovat kuitenkin kokonaan eri asioita, Koponen sanoi. Enderon yhtiökokous käsittelee yhdistymistä maaliskuussa.

Tappio yli puolet liikevaihdosta

Endero kertoi tänään myös, että yhtiö ylittää alustavien tilinpäätöstietojensa mukaan aiemman 6,7 miljoonan euron liikevaihtoennusteensa. Alustavan pro forma -tuloslaskelman mukaan liikevaihto nousee 6,9 miljoonaan euroon.

Tilikauden liiketappioksi on laskettu 3,6 miljoonaa euroa eli yli puolet liikevaihdosta.

Nykyinen Endero syntyi viime vuonna, kun Internet-konsulttiyritykset Nedecon ja Endero yhdistyivät. Koponen tuli yhtiön toimitusjohtajaksi sen jälkeen kun edellinen toimitusjohtaja Jesse Jokinen erosi toukokuussa myytyään vaikeuksissa olleen yhtiönsä osakkeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.