Mainos

Enää ei oma sairaala riitä – terveysturistit lentävät hintojen ja mukavuuksien perässä

Nykyisin ei tyydytä vain omasta maasta löytyvään hoitoon. Potilaat lentävät leikkausten hinnan ja laadun perässä ympäri maailmaa. Sairaalan valintaan vaikuttavat myös muut alueen palvelut.

– Aasiasta tullaan Ateenaan, koska monet haluavat nähdä samalla Akropoliin kukkulan, sanoo kreikkalaisen sairaalakeskuksen Hygeia Groupin markkinointijohtaja George Soras.

Kosmeettisten leikkausten ja tekoraajojen hinnat ovat Sorasin mukaan Ateenassa jopa 70 prosenttia halvemmat kuin muualla EU:ssa tai Yhdysvalloissa.

Unkarissa taas tehdään erityisesti hammashoitoja.

Venäläiset ja Persianlahden rikkaat suosivat Euroopassa kuitenkin Britanniaa ja Saksaa. Sairaalaketju Vivantes on vastannut kysyntään tarjoamalla Berliinissä hotellitason mukavuuksia.

Potilaille ja heidän perheenjäsenilleen järjestetään myös ostos- ja museokierroksia.

– Markkinat ovat niin valtavat, että meidän ei tarvitse kilpailla toistemme kustannuksella, pohtii Vivantesin kehitysjohtaja Christian Ott-Sessay.

Terveysturismissa pyörivät isot rahat

Konsultit arvioivat, että terveys- ja kauneusturismista tahkotaan tänä vuonna ainakin 100 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Summan odotetaan nousevan 30 miljardia vuoteen 2015 mennessä.

Turkissa puretaan jo vanhoja sairaaloita ja rakennetaan uusia tiloja ulkomaalaisia varten. Tavoitteena on saada rahaa yksityisten klinikoiden lisäksi valtiollisiin sairaaloihin.

Ongelmana ovat jälkitarkastukset. Kun matkustetaan hoitoihin toiselle puolelle maailmaa, kontrollikäynneistä voidaan tinkiä. Myös muun muassa potilastietoturva on huolestuttanut viranomaisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.