Mainos

"En tiennyt vaimoni käyvän töissä" - Sosiaalitukia huijanneilla uskomattomia selityksiä

Britannian viranomaiset ovat julkaisseet listan selityksistä, joilla sosiaalietuuksia huijanneet ovat yrittäneet selittää tekoaan. Hallitus yrittää tällä tavalla hyökätä huijareita vastaan, sillä perusteettomia tukia maksetaan Britanniassa 1,8 miljardia euroa vuodessa.

Naurettavimpiin tekosyihin kuului muun muassa väittämä, jonka mukaan huijauksesta kiinni jääneet eivät tienneet vaimonsa käyvän töissä.

– En ollut tietoinen vaimoni työpaikasta, koska hänen työaikansa osui sattumalta yksiin päivittäin puutarhavajassa viettämäni ajan kanssa, eräs mies oli todennut.

Toisten huijareiden mukaan heidän identiteettinsä oli varastettu:

– Hukkasin lompakkoni, joten jonkun on täytynyt esiintyä minuna. Minä itse en ole ollut töissä, yritti eräs henkilö selittää.

– Se oli identtinen kaksoseni.

Eräs työttömänä esiintynyt henkilö väitti, ettei hän suinkaan käyttänyt kantamiaan tikapuita ikkunoiden pesussa. Sen sijaan tikapuut oli tarkoitettu fysioterapiaa varten, jossa hän kävi selkäkipujen takia.

Sosiaaliavustusjärjestelmän uudistusta ajavan ministeri David Freudin mukaan lista todistaa, että järjestelmä tarvitsee radikaalia muutosta.

– Sosiaalitukien huijaaminen ei ole vitsi. Silti meidän tutkijamme joutuvat jatkuvasti tekemisiin uskomattoman röyhkeyden ja naurettavien tekosyiden kanssa, kun huijarit varastavat rahaa veronmaksajiltamme.

Britannian hallitus on vannonut tarkistavansa avustusjärjestelmän aukot ja tekevänsä lopun tukien huijaamisesta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.