"En ole koskaan kokenut tällaista"

Chileen iskenyt voimakas maanjäristys teki todennäköisesti suurta tuhoa järistyksen lähialueilla muun muassa maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Concepcionissa. Tuhojen laajuutta oli kuitenkin vaikea arvioida, koska tietoliikenneyhteydet pahimmille tuhoalueille olivat poikki.

Järistys tuhosi asuinrakennuksia ja sairaaloita. Useat tiet olivat poikki ja pääkaupungin Santiagon kansainvälinen kenttä oli suljettu järistyksen tuhojen vuoksi.

Chilen paikalliset tv-kanavat näyttivät Concepcionista kuvia, joissa näkyi lukuisia rakennuksia tulessa. Silminnäkijöiden mukaan kaupungissa riehui useita suuria paloja. Kadut olivat täynnä rikkoutuneita ikkunalaseja ja kivenmurikoita.

- Koskaan elämässäni en ole kokenut tällaista järistystä, tämä on kuin maailmanloppu, kuvasi paikallinen mies järistystä tv:ssä.

Suomen seismologian instituutin johtajan Pekka Heikkisen mukaan järistys oli noin 20 kertaa voimakkaampi kuin Haitissa tammikuussa koettu järistys. Haitin järistyksessä sai surmansa yli 200 000 ihmistä.

- Tämä oli elämäni kammottavin kokemus, tilitti puolestaan santiagolainen 22-vuotias Sebastian.

(STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat